
SKBB Part 64 (keluarga)
Pada hari yang di tetapkan kami bergerak naik ke Genting Highland.. hanya 3 orang ahli keluarga boleh hadir perjumpaan tersebut.. Man Tiger memilih aku dan Bob untuk ikot bersama hadiri perjumpaan tersebut.. kami di beri bilik penginapan untuk berehat sementara menunggu waktu perjumpaan di sebelah malam.. rupanya Man Tiger pernah hadir bersama Kamal sebelum ini.. wakil negeri adalah kumpulan paling berkuasa di antara kumpulan yang ada dalam setiap negeri tersebut.. terdapat 14 keluarga dari setiap negeri hadirkan diri.. termasuk satu keluarga luar akan menjadi pemerhati.. antara 14 keluarga yang terlibat kali ini ialah..
keluarga Ace 1181Please respect copyright.PENANAUBAJV0VETY
KL - Man Tiger
keluarga Don 1181Please respect copyright.PENANAjE5LN13NDE
Pulau Pinang - Don Rafi
keluarga Wan Chai 1181Please respect copyright.PENANAevK6EZaKgn
Perak - Wan dan Chai
Keluarga John 1181Please respect copyright.PENANAkfBA92IbCk
Terengganu - John Kecik
Keluarga Harimau 1181Please respect copyright.PENANAyGY00J30CL
Perlis - Harimau Tua
Keluarga Merah 1181Please respect copyright.PENANAVW1ifTyt9r
Kedah - Raja Merah
Keluarga Suku 13 1181Please respect copyright.PENANAaVVnQtEGDy
Negeri sembilan - Seri Taming
Keluarga Naga 1181Please respect copyright.PENANA9WWUpNauJn
Pahang - Raja Naga
Keluarga Black 1181Please respect copyright.PENANAHupX5q5paO
Melaka - Abg Botak
Keluarga Weng 1181Please respect copyright.PENANAvN5Uk7xGoo
Kelantan - Tok Moh
Keluarga Dol 1181Please respect copyright.PENANAYereTJJi01
Johor - Dol Rahmat
Keluarga Wanda 1181Please respect copyright.PENANAPyhzuizYPO
Selangor - Cik Puan Wanda
Keluarga Abg Long 1181Please respect copyright.PENANAQZmHbHzrKg
Sarawak - Abg Long Raja
Keluarga Tung Sing 1181Please respect copyright.PENANA6uiQj0ZshD
Sabah - Simone Axe
Menurut Man Tiger dalam perjumpaan kali ini akan ada pemilihan setiausaha keluarga yang baru.. tugas setiausaha keluarga adalah menjaga kepentingan ahli keluarga dan menjadi orang tengah dalam segala urusan melibatkan keluarga gangster.. sebelum ini keluarga Abg Long di pilih menjadi setiausaha keluarga.. malangnya banyak hal keluarga Abg Long tidak dapat selesaikan sebelum ini kerana faktor jarak.. dari 14 keluarga yang hadir hanya 4 keluarga yang aku kenal antaranya Wan Chai, Don, Dol dan Harimau kerana aku pernah menyiasat kes mereka sebelum ini.. Mitsu Tanake dari keluarga Yakuza merupakan keluarga pemerhati yang di tugaskan menjadi pemerhati dan pendamai setiap kali perjumpaan keluarga diadakan.. tepat jam 8 malam semua ahli keluarga mula berkumpul di dewan khas.. terdapat satu meja bulat yang besar berada di tengah-tengah dewan.. hanya ketua keluarga saja di benarkan duduk mengelilingi meja manakala 2 pengiring yang ikot bersama akan berdiri di belakang ketua masing-masing.. kelihatan semua terkejut dengan kehadiran ku terutama keluarga Wan Chai yang pernah berbalah dengan ku.. bagi keluarga yang lain ini adalah pertama kali mereka bertemu dengan Addy Castello.. nampaknya aku sungguh terkenal di kalangan keluarga gangster..
Majlis di pengerusi oleh Mitsu Tanake lalu memulakan sesi mesyurat.. mula kedengaran perkara berbangkit dari beberapa keluarga.. tapi itu tidak di tumpukan sangat berbanding tiba giliran keluarga Wan Chai.. nama ku mula di sebut kerana melanggar dan menyerang kawasan Wan Chai.. tiba-tiba Abg Botak dari keluarga Black juga bangkitkan nama ku kerana menyerang kumpulan Mark.. keadaan mula riuh..
banggg..
Mitsu Tanake mengetuk meja tanda dia sangat marah.. semua keluarga kembali diam..
“Watashitachiha hitotsu no kazokudesu.. Naze watashitachi wa tatakawanakereba naranai nodesu ka..” kata Mitsu Tanake..
“my master say we are one big family.. why should we fight..” terang penterjemah Mioko..
“it true Addy Castello have attack our territory.. he also kill cop than say the cops attack us..” kata Chai..
“Setsumei shite kudasai..” kata Mitsu Tanake..
“master say Addy Castello please explain..” kata Mioko..
semua memandang ku..
“sir.. first I would like say im innocent.. Wan Chai attack us first than im going to negotiate with Wan and he promised would not attack our territory.. but again he attack us.. he say Wan Chai only doing business.. so I would like make big business in Wan Chai territory to.. but they don't accept me..” kata ku..
semua terdiam..
“how about killing cop.. we not fight with cop..” kata Mitsu Tanake..
Semua terkejut mendengar Mitsu Tanake berbahasa inggeris.. kerana selama ini Mitsu Tanake hanya menggunakan penterjemah..
“this rotten cop abuse their power against Ace family that why I take them out for good.. still no case about us right..” kata ku..
semua terdiam..
“about Mark they come for me case of revenge.. but you know they attack our territory first so I let the cop take care of them..” kata ku..
“how about Jat and Kamal.. you kill them right..” kata Abg Botak..
“yup.. I kill them for good..” kata ku..
semua terkejut mendengar kata ku..
“why you kill you own leader..” kata Mitsu Tanake..
“revange.. he kill our leader first Mr. Thaicho.. than he try to kill me too.. Jai also trying kill me after getting out from jail.. that big mistake that he do after getting out from there..” kata ku..
kini semua gerun dengan ku..
“Subete ga kaitai sa reta yoodesu.. Zokkoo suru tame no koreioo no ronsoo wa arimasen.. Daremoga fumandesu..” kata Mitsu Tanake..
“master say we all agree with what Addy Castello say and others still want to bring it up.. please put up your hand..” kata Mioko..
Kelihatan keluarga Wan Chai dan keluarga Black angkat tangan masih tidak berpuas hati..
“baka..” kata Mitsu Tanake..
kemudian Mitsu Tanake berbisik sesuatu pada Mioko..
“master say so let it be a one winner.. only one fighter can joint the fight with Addy Castello..” kata Mioko..
Rupanya ini kata putus dari mereka.. ternyata mereka silap langkah memilih untuk beradu tenaga dengan ku.. lalu aku berdiri di satu kawasan kosong dalam dewan.. keluarga Wan Chan hantar anak buah mereka bernama Ah Chai.. khabarnya Ah Chai pernah menyertai MMA.. aku juga tidak sabar ingin mencabar orang MMA.. keluarga Black pula di sertai oleh Black Mamba juga jaguh seni pertahankan diri.. rupanya mereka semua sudah bersedia membawa seorang jaguh untuk pertarungan.. patut Man Tiger ajak aku.. Ah Chai mula rapat pada ku..
“Fighttt..” jerit Mioko..
Ah Chai mula menyerang aku dengan beberapa tendangan.. tapi berjaya di tepis oleh ku.. boleh tahan juga serangan budak MMA.. sekali lagi Ah Chai melepaskan beberapa tumbukan bertubi-tubi kepada ku tapi dapat ku tahan.. terasa berbisa tumbukan Ah Chai.. Ah Chai lompat lalu cuba menerajang kepala ku lalu aku elak kemudian menangkap kakinya.. kemudian aku hempas badan Ah Chai ke lantai.. aku lepaskan dua tumbukan mengena ke perut Ah Chai.. Ah Chai meraung kesakitan.. kemudian Ah Chai cuba melepaskan diri dengan membalas beberapa serangan kepada ku.. aku berundur.. Ah Chai bangun lalu mengosok perutnya.. aku menyerang tumbukan bertubi-tubi membuatkan Ah Chai menahan menggunakan tangannya.. lalu aku lompat melibas kaki ku.. bak kata orang flying kick.. tepat di muka Ah Chai lalu Ah Chai jatuh rebah dan terus pengsan..
“you loose..” kata Mioko pada Ah Chai..
Keluarga Wan Chai kecewa bila Ah Chai tewas di tangan ku.. yang lain pula teruja dapat melihat pertarungan ku.. nampaknya Ah Chai bukan lawan ku.. setakat Bob mungkin boleh kalahkan Ah Chai dengan mudah.. Bob datang ke arah ku lalu memberi air untuk ku minum.. kelihatan Black Mamba sudah tidak sabar untuk bertarung dengan ku.. Black Mamba mula mengatur langkahnya..
“Fighttt..” kata Mioko..
Kelihatan Black Mamba menari nari di hadapan ku.. sesiapa yang melihat pasti tergelak melihat gaya Black Mamba.. tapi bukan aku kerana aku tahu ini merupakan seni pertahankan diri Capoeira.. serangan ini boleh membawa maut kepada lawan yang memandang rendah padanya.. aku buka langkah bunga silat ku.. semua terkejut kerana semasa pertarungan aku dengan Ah Chai semua melihat ku hanya bersahaja.. kini aku buka langkah jurus panglima.. Black Mamba menyerang ku dengan hayunan kakinya tapi dapat di tepis dengan kekuatan kuda-kuda ku.. sekali lagi kaki Black Mamba di hayun kakinya ke arah muka ku lalu aku menepis menggunakan tangan ku.. aduhhh bisanya.. jika aku tidak menepis tadi kemungkinan aku akan di kalahkan dengan mudah.. lalu aku buka langkah jurus Tarung.. Black Mamba menyerang sekali lagi dan aku mengelak kemudian menyerang beberapa langkah ke arah Black Mamba.. Black Mamba terpaksa berundur ke belakang setelah menerima beberapa pukulan dari ku..
Black Mamba mula mengatur jurus lain pula.. dari penglihatan ku jurus yang di buka oleh Black Mamba adalah Muai thai.. aku buka langkah jurus Satria.. Black Mamba mula menyerang ku bertali arus dengan pukulan dan tendangannya.. aku pula terpaksa menahan serangan Black Mamba yang berbisa.. aku hampir jatuh setelah kaki ku beberapa kali di libas oleh Black Mamba.. belum sempat Black Mamba meneruskan tumbukannya aku mengambil peluang menyerang Black Mamba bertubi-tubi mengunakan jurus Satria Pancak Gempur.. teruk Black Mamba terkena serangan ku berganti ganti tumbukakan ku di terimanya.. kemudian aku melibas kaki ku ke peha Black Mamba.. terus Black Mamba jatuh meraung kesakitan.. aku berundur mengatur langkah dan nafas ku.. perlahan lahan Black Mamba bangun cuba berdiri tapi terasa kakinya agak sakit.. kemudian Black Mamba buka langkah gaya karate kids hanya berdiri satu kaki dan menantikan serangan dari ku.. tak sangka Black Mamba kuat dengan pengaruh tv.. aku buka langkah ku lalu mengatur serangan ku.. aku menyerang lalu Black Mamba melompat lalu melibas kakinya ke arah ku.. seperti yang aku jangka lalu aku elak serangan Black Mamba satu tumbukan padu aku lepaskan mengena muka Black Mamba lalu Black Mamba tercampak ke belakang terus pengsan.. silap besar Black Mamba sebab aku pernah tengok cerita karate kids dengan anak-anak aku sebelum ini.. jadi aku tahu kelemahan serangan Black Mamba..
“You loose..” kata Mioko..
Terus semua bersorak di belakang ku.. aku sendiri tak tahu betapa mereka teruja melihat pertarungan kami.. Abg Botak akhirnya akur dengan kekalahan anak buahnya..
“Addy Castello win..” kata Mioko..
“Mada dooi shinai hito ga imasu..” kata Mitsu Tanake..
“master ask.. there is anyone who still does not agree with Addy Castello..” kata Mioko..
Nampaknya tiada sesiapa pun kali ini yang berani untuk bersuara lagi.. lalu aku kembali pada kedudukan ku berdiri di belakang Man Tiger.. aku lihat Man Tiger duduk stady depan semua orang.. mungkin bangga dengan ku.. Bob pas air kepada ku kemudian Mioko datang kepada ku lalu menyerahkan tuala kecil untuk aku lap peluh.. sempat pula Mioko bermain mata dengan ku.. sebenarnya aku terasa bisa serangan Black Mamba tadi.. nyut-nyut kaki dan tangan ku di buatnya.. rasanya dah beberapa tahun aku tidak bertarung.. kini nama Addy Castello mulai terkenal dan di geruni di kalangan keluarga gangster.. mereka mula bersambung kembali perbincangan mereka.. aku lihat Ah Chai dengan Black Mamba masih terbaring dekat lantai tanpa sesiapa mempedulikan mereka.. di akhir perbincangan mereka mula buat pemilihan setiausaha keluarga baru untuk penggal baru.. mereka di kehendaki memilih satu nama diantara semua keluarga yang hadir.. ternyata masing-masing memilih nama keluarga sendiri berebut untuk jadi pengerusi.. Man Tiger memusingkan badan lalu melihat aku.. aku faham maksud Man Tiger.. aku melirikkan mata ku ke arah Don Rafi.. lalu Man Tiger memilih Don Rafi.. Mitsu Tanake juga memilih Don Rafi.. nampaknya keputusan muktamat keluarga Don Rafi menjadi pengerusi untuk penggal kali ini.. aku memilih keluarga Don Rafi kerana aku pernah siasat latar belakang keluarga Don Rafi sebelum ini.. mereka jujur dan amanah berbanding keluarga yang lain..
Selesai perbincangan maka tamat sudah perjumpaan malam tu.. aku ikot Man Tiger berbual dengan beberapa keluarga yang masih belum pulang antaranya keluarga Don, keluarga Wanda, keluarga Dol dan keluarga Weng..
“Tahniah tuan Don.. harap selepas ini Tuan Don dapat menyelesaikan masalah keluarga yang lain..” kata Man Tiger..
“boleh.. harap semua boleh beri kerjasama..” kata Don Rafi..
tiba-tiba aku di panggil oleh Tok Moh dari keluarga Weng.. sementara itu..
“Man bagi tau dekat Addy minta di jangan buat kerja dekat kawasan kami.. sebab kami tak mahu terlibat dengan masalah dia..” kata Cik Puan Wanda..
“itu kau kena bincang dengan dia sendiri sebab dia tak dengar kata aku.. nah ini business kad dia..” kata Man Tiger lalu menyerahkan kad milik ku pada Cik Puan Wanda..
pada masa yang sama..
“Kawe denga mung rajin kelik klate.. kapung mu situ ko..” tanya Tok Moh..
“eh tak.. itu kampung bini saya..” kata ku..
“Ooo.. kapung ore tino mu.. ni kalu mu klik plok.. marilah cari kawe.. bulih kito minum samo..” kata Tok Moh..
Selesai mereka bersembang Bob terpaksa pulang ke KL bersama Man Tiger sebab Man Tiger sudah berjanji dengan bininya yang dia akan pulang.. aku buat keputusan mahu menginap di bilik yang telah di sediakan memandangkan badan ku masih terasa sakit lagi.. dalam perjalanan ku ke arah lift tiba-tiba Mioko datang berjumpa dengan ku..
“Addy Castello.. my master want to meet you in our place..” kata Moiko..
lalu aku bergerak ikot Mioko menuju tempat penginapan Mitsu Tanake di tingkat atas hotel Genting Highland.. aku di bawa masuk ke sebuah pan house yang agak mewah.. kelihatan Mitsu Tanaka bersama beberapa orang pengawalnya.. kemudian mereka yang beredar lalu aku di jemput duduk..
“thanks for coming..” kata Mitsu..
“it my pleasure to receive you invitation..” kata ku..
“first I taught you a spy.. after I heard in our meeting now I know who you are.. may I ask you..” kata Mitsu..
“please..” kata ku..
“why do you give you position to Man Tiger.. and are you related to Thaicho..” tanya Mitsu..
“safety.. this is all about the safety of my family.. I do not want my family to have problems if I become the leader of the Ace clan.. I worry about the safety of my family that's why I resigned as a leader.. im not related to Thaicho but im married to Thaicho daughter..” kata ku..
“that your answer.. I see.. very interesting.. how long have you been married and how many children do you have..” tanya Mitsu Tanake..
“emm 4 years and 7 children..” kata ku..
“that impossible.. how can you get 7 kids in 4 years..” kata Mitsu dengan terkejutnya..
“hehehe.. because I have 4 wife.. and I worried my wife follow like his father step..” kata ku..
“aso.. that possible.. now I understand.. may I know why you choose Don family as family secretary.. I already want to choose Ace family to be a family secretary..” tanya Mitsu lagi..
“I choose Don families because I know they are honest, trustworthy and fair.. after all Ace still has problems with other families. That's why I give the opportunity to the Don family..” kata ku..
“you are wiseman.. if you continue to lead.. most likely Ace will be stronger than now.. because you win in two rounds fight like a warrior.. I gave to you a present from me.. I hope you can accept it like a warrior..” kata Mitsu..
Kemudian Mitsu memanggil Mioko.. kelihatan Mioko datang kepada Mitsu sambil membawa satu kotak kayu.. kemudian Mitsu Tanake menyerahkan kotak tersebut kepada ku.. aku menerimanya lalu buka melihat isi kotak tersebut.. aku terkejut kerana dalam kotak tersebut terdapat 3 jenis pedang samurai berlainan saiz mempunyai sarung berwarna putih yang sama warnanya.. kelihatan ukiran pada pedang tersebut sungguh halus seninya..
“thanks Mr. Mitsu Tanake.. it priceless..” kata ku..
Kemudian Mitsu Tanake menyerahkan kepada ku sebotol minyak ikan paus kepada ku.. lalu Mitsu Tanake menyuruh Mioko hantar aku ke bilik ku.. aku bawa dua hadiah pemberian Mitsu Tanake sambil di temani Mioko ke bilik ku.. baru aku perasan Mioko telah mengantikan pakaiannya dengan mengenakan kimono.. Mioko sangat cantik dan lawa memakai kimono.. sampai di bilik Mioko ikot aku masuk ke dalam bilik ku.. terkejut aku di buatnya.. rupanya Mioko di tugaskan membantu aku menyapu minyak ikan paus ke badan ku atas arahan Mitsu Tanake.. aku ikot saja kehendak mereka lalu aku tanggalkan pakaian ku dan hanya tinggal boxer yang ku pakai.. aku di suruh baring oleh Mioko.. terkejut Mioko bila melihat badan ku penuh dengan kesan lebam akibat pertarungan tadi.. selain bekas lebam Mioko juga terkejut melihat badan ku banyak parut termasuk bekas parut kena tembak.. menelan air liur Mioko di buatnya bila melihat badan ku tanpa pakaian.. lalu Mioko mula menyapu minyak ikan paus ke atas badan ku.. minyak ikan paus berasal dari lemak ikan paus.. selain daripada di gunakan untuk buat lilin dan masakan.. minyak ikan paus juga baik untuk menghilangkan kesan lebam dan luka pada tubuh badan.. harga minyak ikan paus juga agak mahal berbanding minyak yang lain.. terasa lembut tangan Mioko menyapu minyak pada badan ku.. aku lihat mata Mioko memandang tajam pada boxer ku.. setelah Mioko perasan aku melihat dirinya Mioko tunduk malu lalu aku di minta aku untuk memusingkan badan ku.. lalu Mioko menyapu minyak di belakang badan ku pula.. aku yang keasyikkan di urut manja oleh Mioko terus terlena tanpa aku sedar.. mungkin aku keletihan bertarung tadi.. aku sedar bila Zura tepon aku besok paginya.. aku terasa sikit segar badan ku selepas di urut semalam.. kelihatan kesan lebam pada badan ku mula hilang.. lalu aku bersiap kemudian pulang ke KL.. aku tidak sedar apa yang berlaku setelah aku terlena malam tadi..
setibanya di rumah..
Zura tunggu aku di hadapan pintu rumah dengan memegang senduk di tangannya.. ahh sudahhh ape halnya pulak.. kata hati ku..
“semalam abg jumpa awek jepun mana..” tanya Zura..
Hairan aku macam mana Zura boleh tahu.. lalu aku ceritakan kejadian semalam setelah aku bawa masuk hadiah yang aku terima semalam..
“macam mana sayang tahu pulak..” tanya ku..
“malam tadi Zura buat video call sekali ada awek jepun yang sambut.. dia kata dia di tugaskan menyapu minyak pada tubuh abg.. Zura tengok bukan main asyik abg kena urut sampai terlena..” kata Zura..
“ooo.. tah la sayang bagus minyak nie.. dah simpan baik-baik mahal nie..” kata ku..
“minyak apa nie.. lain macam rupanya..” tanya Zura..
“ini minyak ikan paus dari Jepun hadiah dari Mitsu Tanake..” kata ku..
Terkejut Zura dengar tentang minyak tersebut.. hari tu aku tak hadir ke markas mahu pun ke kelab malam kerana terasa letih sangat.. sepanjang hari aku terlena peluk Zura.. aku terjaga dari lena bila anak-anak serbu masuk ke dalam bilik ku.. nasib baik hadiah pedang samurai telah ku simpan dalam bilik rahsia.. risau aku kalau dapat kat budak-budak nie..
Besoknya aku kembali ke markas.. kelihatan semua menunggu aku dekat markas..
“emm kenapa nie..” tanya ku hairan..
“eh.. tuan dah lupa ke..” kata Suhaimi..
lupa apa pulak nie.. kata hati ku..
“maaf saya ada lupa sesuatu ke..” tanya ku..
“kan hari nie kita ada lawatan dari SP Razak..” kata Zahra..
“ye ke.. ok buat persiapan yang sepatutnya..” kata ku..
“sudah tuan..” kata Suhaimi..
Lega aku pegawai aku sangat peka dengan tugasan mereka.. sejam kemudian SP Razak hadir bersama tiga orang pegawai dan dua anggota ke markas dengan pakaian preman.. rupanya ada 5 orang pegawai dan anggota baru di serap dalam unit ku.. aku juga serahkan beberapa laporan termasuk laporan terbaru tentang perjumpaan keluarga gangster tempoh hari..
“emm.. ini pertama kali saya dapat tahu tentang perjumpaan keluarga gangster.. oh ye nanti kamu atur anggota kamu.. saya minta diri dulu..” kata SP Razak..
“baik tuan..” kata ku..
Setelah SP Razak meninggalkan markas aku mula menyemak dan minta pegawai baru perkenalkan diri.. bermula dari ASP Amir pernah bertugas bahagian perisikan di Sabah selama dua tahun.. Insp Zani dari unit trafik.. pernah bertugas bersama Interpol dan Adi sebelum ini.. Insp Hamid dari unit PGA.. pernah ikot misi PBB sebelum ini.. Sarjan Ramli dari unit FRU.. Kopral Faridah dari unit maklumat..
Tugasan pertama mereka memeriksa latar belakang 12 keluarga gangster.. selain itu Adi, Zahra, Wong dan Jian juga di tugaskan dengan tugasan yang sama.. Wani pula aku telah tetapkan tugas untuk menjaga tetap bilik kawalan bersama Kopral Faridah.. setelah semua tugas ku selesai lalu aku bergerak pulang.. setiba di rumah aku mandi kemudian bersiap untuk ke kelab ku.. sebelum itu aku bermain dulu dengan anak-anak ku.. kelihatan mereka sudah semakin besar.. setiba di kelab malam aku di beritahu oleh pengurus baru kelab ku Wendy yang Adi ingin berjumpa dengan ku di dalam bilik ku.. aku terpaksa melantik Wendy sebagai pengurus kelab kerana aku mula jarang datang ke kelab.. Wendy pula pernah berkerja di salah sebuah kelab ku sebelum ini jadi aku sangat percayakan padanya..
“iye Adi.. apa cerita..” tanya ku..
“budak-budak baju merah kebanyakan sudah di latih dan mereka sangat mahir gunakan senjata..” kata Adi..
“that good new.. company security tu aku serah pada kau untuk handle.. cuba dapatkan job pengawal untuk budak-budak kita..” kata ku..
“baik boss..” kata Adi..
Kemudian Adi meninggalkan aku.. Wendy masuk ke bilik ku lalu memberitahu ada orang cari aku dari semalam.. lalu aku menyuruh Wendy jemput mereka masuk ke bilik ku.. pedang hadiah yang ku terima dari Mitsu Tanake aku letak dekat rak.. bahaya letak kat rumah.. kelihatan dua orang wanita masuk ke bilik ku di temani oleh Wendy..
“iye.. apa boleh saya bantu..” tanya ku..
“saya Cik Elfa dan ini Cik Zaria.. kami datang atas arahan Cik Puan Wanda..” kata Cik Elfa..
“silakan duduk.. Wendy.. tea please..” kata ku..
lalu Wendy meninggalkan kami..
“kami di arahkan untuk memberitahu pada tuan yang Cik Puan Wanda tidak mahu tuan menggangu kawasan kami..” kata Cik Elfa..
“bila masa saya ganggu kawasan kamu.. lagi pula kenapa dia kenakan sekatan terhadap saya..” kata ku..
“tuan banyak buat hal dalam kawasan kami..” kata Cik Zaria..
“saya minta maaf jika saya telah buat hal dalam kawasan kumpulam Wanda.. saya berjanji tidak akan ganggu kawasan kumpulan Wanda..” kata ku..
Kemudian mereka pulang setelah menerima kata putus dari ku.. Wendy masuk ke bilik membawa minuman..
“mana mereka.. air nie..” kata Wendy..
“takpe letak je atas meja nanti saya minum..” kata ku..
1181Please respect copyright.PENANAAg8NAttnAg
1181Please respect copyright.PENANAdaUmsQbk9f
1181Please respect copyright.PENANAHUTaM9Rc9Z
1181Please respect copyright.PENANAAwW2xYRKNI
1181Please respect copyright.PENANAfxOu7QDP9h
1181Please respect copyright.PENANAMLu9CuqqRE
1181Please respect copyright.PENANApqlDLG8rux
1181Please respect copyright.PENANAvTGOm2jF1Q
1181Please respect copyright.PENANACz2CK9hC8d
1181Please respect copyright.PENANAQrlFJnB8Yb
1181Please respect copyright.PENANAtgKIC3BTEp
1181Please respect copyright.PENANAxeOsZ1Wv7a
1181Please respect copyright.PENANAFJOcOAQAbF
1181Please respect copyright.PENANANkMcJn3r10
1181Please respect copyright.PENANAkFzTOwUQF3
1181Please respect copyright.PENANAlx0WOicHAh
1181Please respect copyright.PENANA2x705wTIiI
1181Please respect copyright.PENANAMQuePwuzsN
1181Please respect copyright.PENANAmRScavZS3w
1181Please respect copyright.PENANAgnzgRAyls4
1181Please respect copyright.PENANAWbt7J76fRQ
1181Please respect copyright.PENANA8UxboWZJl6
1181Please respect copyright.PENANAqUTWGPz7uw
1181Please respect copyright.PENANAWppCzEML90
1181Please respect copyright.PENANAHMklLFdI0p
1181Please respect copyright.PENANAivoct7BLIi
1181Please respect copyright.PENANA6VM9SekACX
1181Please respect copyright.PENANAgIRtsJzOiL
1181Please respect copyright.PENANALpKXKMTtGU
1181Please respect copyright.PENANAsN9qQ74Dcr
1181Please respect copyright.PENANAG8ng8XQYM9
1181Please respect copyright.PENANAjwW0i7MSvK
1181Please respect copyright.PENANANN3y9iIcqv
1181Please respect copyright.PENANAoc3yNt0T7z
1181Please respect copyright.PENANAcj0qLNQ19X
1181Please respect copyright.PENANAc1gKcU8kew
1181Please respect copyright.PENANAa9Yq4Bkfb3
1181Please respect copyright.PENANA5yPpxnfbTR
1181Please respect copyright.PENANAH5PdlOzhb4
1181Please respect copyright.PENANACz6Li11UWi
1181Please respect copyright.PENANAcqycWceUvP
1181Please respect copyright.PENANA5bJsWi6zrh
1181Please respect copyright.PENANALvytMT6Xht
1181Please respect copyright.PENANAdOQVPZxz4X
1181Please respect copyright.PENANA0BFiN7j2bq
1181Please respect copyright.PENANABlMR5YRXHb
1181Please respect copyright.PENANAWDw9WEcDeb
1181Please respect copyright.PENANAnX3zVsQUDr
1181Please respect copyright.PENANA18HZJAlaSE
1181Please respect copyright.PENANAKt4O7t1cVA
1181Please respect copyright.PENANArJkFtzzS0g
1181Please respect copyright.PENANAj9dTm8v6Uz
1181Please respect copyright.PENANAqfXS417eBn
1181Please respect copyright.PENANAxWy1b8dWvd
1181Please respect copyright.PENANAQ2x2XugXnz
1181Please respect copyright.PENANAZV8CLHhKpj
1181Please respect copyright.PENANAB52uE9FFjd
1181Please respect copyright.PENANAvNKYLgvl4u
1181Please respect copyright.PENANAeZYAkzj7IE
1181Please respect copyright.PENANAN2tA4kleXI
1181Please respect copyright.PENANAfH0VCKsCoN
1181Please respect copyright.PENANA63Ry5Y7CMm
1181Please respect copyright.PENANAkiUcc443iQ
1181Please respect copyright.PENANAJthjR0Wy2s
1181Please respect copyright.PENANAzc285AMvJw
1181Please respect copyright.PENANAkXQr1WuJNs
1181Please respect copyright.PENANAFT7VNfAOZ1
1181Please respect copyright.PENANAAQneHLBJHh
1181Please respect copyright.PENANAD59athndLv
1181Please respect copyright.PENANAxwTx3bTDVE
1181Please respect copyright.PENANA42TcXSMQnS
1181Please respect copyright.PENANAX4UURQuZ1d
1181Please respect copyright.PENANAXTQBimfy54
1181Please respect copyright.PENANAHcke3RrrYS
1181Please respect copyright.PENANAmh6OjzknbL
1181Please respect copyright.PENANAhMxo4NDCza
1181Please respect copyright.PENANAjkeC56bOB3
1181Please respect copyright.PENANAZ1Mbsac8Yf
1181Please respect copyright.PENANAHSLXadsE6l
1181Please respect copyright.PENANACbgj15PMHq
1181Please respect copyright.PENANAKX1Qwsbj9D
1181Please respect copyright.PENANAE9FF1rGM1b
1181Please respect copyright.PENANAlPxnJZCsrj
1181Please respect copyright.PENANAt6EYjpm7r2
1181Please respect copyright.PENANAP4nxUFO618
1181Please respect copyright.PENANAd6Et4aII1u
1181Please respect copyright.PENANADlp6jNwZkc
1181Please respect copyright.PENANAF4pKG8IBzC
1181Please respect copyright.PENANATHPVFmFhAJ
1181Please respect copyright.PENANAMwPFgXZ80O
1181Please respect copyright.PENANAzywxR43ZrD
1181Please respect copyright.PENANANY7lHgDz39
1181Please respect copyright.PENANAG6Z44yrwHl
1181Please respect copyright.PENANAaBt4XhCgOD
1181Please respect copyright.PENANA9vQ0qznZak
1181Please respect copyright.PENANAsR79zIFNyl
1181Please respect copyright.PENANAhCsdvMIr98
1181Please respect copyright.PENANAi2Lu9aNDOU
1181Please respect copyright.PENANAgAu97KjK57
1181Please respect copyright.PENANAkEymMnLVZi
1181Please respect copyright.PENANASgOZu9knVN
1181Please respect copyright.PENANAQxsfYklgj5
1181Please respect copyright.PENANAGOkvHTI5qK
1181Please respect copyright.PENANApTqMYbL3m6
1181Please respect copyright.PENANANc1Kt9ieq7
1181Please respect copyright.PENANAynyqwqznek
1181Please respect copyright.PENANAtsGhfWJQTU
1181Please respect copyright.PENANAZh422NWvvO
1181Please respect copyright.PENANAy2d0PyVdTj
1181Please respect copyright.PENANAILiPod3RzC
1181Please respect copyright.PENANAd3Gjn9Ywcp
1181Please respect copyright.PENANAF6S31R2dO5
1181Please respect copyright.PENANAIrXTV80MB0
1181Please respect copyright.PENANAYihr5M8Q3G
1181Please respect copyright.PENANASL2MkuemvN
1181Please respect copyright.PENANA7BBDoowSza
1181Please respect copyright.PENANABmm1l7WlGQ
1181Please respect copyright.PENANADFDW4CLKFy
1181Please respect copyright.PENANAw9t5QJuSWm
1181Please respect copyright.PENANASY2btAckLR
1181Please respect copyright.PENANAJLChP5bCvM
1181Please respect copyright.PENANAQntFWbWKDY
1181Please respect copyright.PENANAQK480wNUgK
1181Please respect copyright.PENANAWhY3A7X7KK
1181Please respect copyright.PENANAmTxM3pCsUd
1181Please respect copyright.PENANA8mhMyLustm
1181Please respect copyright.PENANAyJ0raFtVal
1181Please respect copyright.PENANAHgVpVeSNtJ
1181Please respect copyright.PENANAkSWFkMwLfU
1181Please respect copyright.PENANAS7JF1jzOL7
1181Please respect copyright.PENANAhExpkpy1fX
1181Please respect copyright.PENANAeMv3cxLa7X
1181Please respect copyright.PENANAxEsfYoRlhT
1181Please respect copyright.PENANAhJLABtFN7a
1181Please respect copyright.PENANAm5h7RbUvUg
1181Please respect copyright.PENANA81dbndUIZ7
1181Please respect copyright.PENANACMx4tiOOky
1181Please respect copyright.PENANAClgg8ZxB1E
1181Please respect copyright.PENANAz4eHiUcpDF
1181Please respect copyright.PENANAc5Ol3DLV2W
1181Please respect copyright.PENANAfODxAOnfyU
1181Please respect copyright.PENANAvlqYCOT1Uo
1181Please respect copyright.PENANAIsuO3nAjDs
1181Please respect copyright.PENANARHuWylKlX0
1181Please respect copyright.PENANAqWLCSRQvYj
1181Please respect copyright.PENANAUH8Q6h0OjC
1181Please respect copyright.PENANAZ6JB5AwYSh
1181Please respect copyright.PENANAYmo9VRVxAX
1181Please respect copyright.PENANAXbFAMJcPCB
1181Please respect copyright.PENANAAXct2cLDyv
1181Please respect copyright.PENANAGjqAsR66IQ
1181Please respect copyright.PENANA0OxBIZfnVw
1181Please respect copyright.PENANAI6eAY2AgfV
1181Please respect copyright.PENANAeD9v5ijB2F
1181Please respect copyright.PENANAypiQaWKvdj
1181Please respect copyright.PENANAp43aOV4nLy
1181Please respect copyright.PENANAuaA8lFBobE
1181Please respect copyright.PENANAALt0TnYkpK
1181Please respect copyright.PENANA3omJCJ7V3Z
1181Please respect copyright.PENANAZiGujEKHzw
1181Please respect copyright.PENANAcJ7UHXIVgf
1181Please respect copyright.PENANAYyx2szt1hj
1181Please respect copyright.PENANAcfHExnvq4o
1181Please respect copyright.PENANAMKNydy9P3K
1181Please respect copyright.PENANAIVAKTkY8CL
1181Please respect copyright.PENANA8QI4d3yhJ2
1181Please respect copyright.PENANAfDvCSvBR1T
1181Please respect copyright.PENANAaKfTZIGwGb
1181Please respect copyright.PENANADkm0UAMK4O
1181Please respect copyright.PENANAhC09vjBpyw
1181Please respect copyright.PENANAAmPX9cYUq9
1181Please respect copyright.PENANAhW4pILmEk0
1181Please respect copyright.PENANApRkp6M1C4q
1181Please respect copyright.PENANALIcM7kbkkS
1181Please respect copyright.PENANAXaB7AKNDms
1181Please respect copyright.PENANA5kRYO4kzRR
1181Please respect copyright.PENANAyO6MimwDQI
1181Please respect copyright.PENANAfaa6W4PEjH
1181Please respect copyright.PENANAQEXgQEDHcx
1181Please respect copyright.PENANArKuLUhxzmI
1181Please respect copyright.PENANAjOfTzwiPF8
1181Please respect copyright.PENANAMijtozLzOm
1181Please respect copyright.PENANAMSTmNOtSsQ
1181Please respect copyright.PENANATjk28ZaBVG
1181Please respect copyright.PENANAljwUQU5KzD
1181Please respect copyright.PENANABtQ9gYErxs
1181Please respect copyright.PENANA0IvttzNajH
1181Please respect copyright.PENANAeYRYbUjwgR
1181Please respect copyright.PENANAXBRjPqrbe3
1181Please respect copyright.PENANAKjLJUaOaDO
1181Please respect copyright.PENANAgcKSpghp7u
1181Please respect copyright.PENANAlEotjz9xum
1181Please respect copyright.PENANAVeU8n3e3O4
1181Please respect copyright.PENANAIAyZDWbBDv
1181Please respect copyright.PENANAprEuaP3GMw
1181Please respect copyright.PENANAsBmfKuy53a
1181Please respect copyright.PENANAp760SypAzT
1181Please respect copyright.PENANA80SBrZ7tVW
1181Please respect copyright.PENANA3OVz8fTYGP
1181Please respect copyright.PENANAo8lX4fdV6X
1181Please respect copyright.PENANAmc8dHXVNDa
1181Please respect copyright.PENANAU6hS3VRX2S
1181Please respect copyright.PENANA9COSAmxwwP
1181Please respect copyright.PENANAFgHLFGDnWk
1181Please respect copyright.PENANAXQmrNmw5WM
1181Please respect copyright.PENANAaF6TgYvFkN
1181Please respect copyright.PENANAic3WNfL8ub
1181Please respect copyright.PENANAalMr8nxXuV
1181Please respect copyright.PENANAzFSnekYOOD
1181Please respect copyright.PENANA90gOTTdHKI
1181Please respect copyright.PENANA8ru4TyKMl4
1181Please respect copyright.PENANAOlI0RNRv2N
1181Please respect copyright.PENANAYzOKiGQOak
1181Please respect copyright.PENANA3RU3oJwVDf
1181Please respect copyright.PENANA2FgSCHhesT
1181Please respect copyright.PENANA4Ps2sraytZ
1181Please respect copyright.PENANABlKRHdzCDx
1181Please respect copyright.PENANASD5l52zNUq
1181Please respect copyright.PENANAhOtyQfOJKP
1181Please respect copyright.PENANArJgwpcqLdP
1181Please respect copyright.PENANA8divnwxh7a
1181Please respect copyright.PENANAbpr2oAJmYZ
1181Please respect copyright.PENANAqwMtkvSGDq
1181Please respect copyright.PENANANQf9Aw0fU6
1181Please respect copyright.PENANAeXzg6o1jNB
1181Please respect copyright.PENANAphCrCmpo5R
1181Please respect copyright.PENANAISaYqjZflq
1181Please respect copyright.PENANAaquO9Ynty5
1181Please respect copyright.PENANAf19Jhhgsyl
1181Please respect copyright.PENANAjm3u7EUwLC
1181Please respect copyright.PENANAo6ovcJl96i
1181Please respect copyright.PENANA3BIS8CswCi
1181Please respect copyright.PENANA4LGkccjKpD
1181Please respect copyright.PENANATWwL72uxzH
1181Please respect copyright.PENANAU5i5pKUEdj
1181Please respect copyright.PENANAusBu6CHuog
1181Please respect copyright.PENANATTTSK4OB5x
1181Please respect copyright.PENANAtvjIuWYpWO
1181Please respect copyright.PENANAjALF1OMY6g
1181Please respect copyright.PENANAmMdg8xD4rk
1181Please respect copyright.PENANAkC5OpYxet8
1181Please respect copyright.PENANA8rmxO9ex6V
1181Please respect copyright.PENANAqgxt9p1IhF
1181Please respect copyright.PENANAWPmceGNqLX
1181Please respect copyright.PENANAXfE3O9HmNh
1181Please respect copyright.PENANA0DjzyhBY9W
1181Please respect copyright.PENANApxM7QxqCEA
1181Please respect copyright.PENANAa9yILdJRuI
1181Please respect copyright.PENANABFwbhVSCE2
1181Please respect copyright.PENANAM2Gt6QBrJU
1181Please respect copyright.PENANAd67HFxC93A
1181Please respect copyright.PENANAM1syN50vy2
1181Please respect copyright.PENANABNhfhguefS
1181Please respect copyright.PENANAUjmfuazONy
Kemudian aku tepon Bob.. aku minta Bob beli tanah yang mempunyai jeti dekat Selangor kerana aku tak mahu membabitkan perbalahan antara kumpulan lain.. Bob beritahu pada ku Ryan mati dalam penjara.. aku terkejut mendengar berita tersebut.. adakah Man Tiger membalas dendam pada Ryan.. punca kematian masih belum di kenal pasti..
ns216.73.216.94da2